Игровые шаблоны DLE
Самая быстрая Диета

Материалы

 Міжнародні проекти eTwinning Plus в гімназії № 191 ім. П.Г.Тичини

 з поглибленим вивченням іноземних мов

 Гімназія № 191 ім. П.Г. Тичини є одним з 70 освітніх закладів України, які були обрані для участі у європейській програмі еTwinning Plus. В лютому 2013 року представники шкіл – учасників проекту взяли участь у засіданні в Міністерстві освіти і науки України, де було висвітлено мету проекту та перспективний план роботи. Програма еTwinning відкриває кордони для українських шкіл у міжнародній співпраці, надає можливості для реалізації онлайн - співробітництва з європейськими партнерами. Сьогодні наша гімназія  має багато партнерів в Європейських країнах, бере активну участь у спільних проектах та міжнародних заходах та опановує новий для українських шкіл міжнародний портал  еTwinning.  Пріоритетними напрямками роботи в проекті є  громадянська освіта, міжкультурне порозуміння та партнерство з Європейськими навчальними закладами. В цьому навчальному році до участі у проектах залучені гімназисти 5 – 9 класів. Керівниками проектів еTwinning Plus в гімназії є учителі іноземних мов: Олена Лук’янець, Дмитро Кунєв, Людмила Сидора та Вікторія Щербина.

У 2013 – 2014 навчальному році в гімназії реалізуються міжнародні проекти еTwinning Plus:

«Міжнародні привітання» (International Greetings) – участь у проекті беруть гімназисти 5-6 класів, які знайомляться з різноманіттям Європейських мов, культур, традицій, вивчають привітання різними Європейськими мовами та знаходять нових друзів за кордоном. Мета проекту – розширення міжкультурних зв’язків, відзначення Міжнародного дня Європейських мов, 26 вересня, оволодіння новими інформаційними технологіями. Учасники проекту обмінюються електронними листами  з дитячими малюнками-розмальовками, а партнери їх розфарбовують. Гімназисти також обмінюються звичайними листівками з дітьми з Греції, Болгарії та Польщі.

Протягом жовтня було зроблено декілька відео презентацій для наших Європейських партнерів.Проект реалізується у межах роботи Англійського клубу. Керівники – Лук’янець О.Г., Кунєв Д.І., Орищенко М.В. 

«Щасливий дім» (Happy House)  - участь у проекті беруть учні 7 класів . Проект реалізується в межах роботу Англійського клубу. Керівник проекту – Кунєв Д.І. В жовтні місяці гімназисти 7 класів зареєструвалися на порталі “TwinSpace” та розмістили свої презентації – представлення, використовуючи сервіси dvolver.com та voki.com, а також звичайні відео записуючі засоби. Проектом передбачено вивчення та представлення родинного дерева, написання есе та створення презентацій.

«Говорять Молоді Європейці» (YESYoung Europeans Speak) – проект розраховано на учнів 9 класів для розвитку навиків аудіювання та говоріння на уроках англійської мови, мотивації учнів до вивчення англійської мови, розширення партнерських зв’язків з Європейськими школами.

 

 В рамках реалізації проекту 15 листопада 2013 року в гімназії проведено Міжнародну конференцію “Бути європейцем у Євросоюзі: можливості та проблеми активної громадянської позиції ”, яка була  спрямована на формування учнівських знань у сфері громадянської освіти, вивчення європейських прав, формування активної позиції наших учнів, лідерських якостей та розвиток молодіжних ініціатив українських шкіл у сфері співпраці з Європейськими навчальними закладами, а також обмін першим досвідом роботи з Європейськими партнерами. Учасниками конференції були команди 15 навчальних закладів Києва та різних регіонів України, волонтери – громадяни Європейського Союзу з Італії, Іспанії, Великої Британії та Польщі. Конференція розпочалася зі знайомства з гімназією, яку проводили старшокласники англійською мовою, та урочистого відкриття і привітання офіційних гостей. Учасники конференції взяли участь у майстер-класах «Можливості та проблеми активної громадянської позиції». Це була робота в групах для учнів  за темами: «Права людини», «Шкільні правила», «Будуємо діалог»

В рамках конференції відбулася зустріч з PSA агентством підтримки проекту еTwinning та обмін досвідом роботи в проектах еTwinning, планування майбутньої співпраці.

 У другій половині дня учасники конференції зустрілися з волонтерами – громадянами Європейського Союзу. Заступник директора гімназії Лук’янець О.Г. презентувала  проект Young Europeans Speak, у якому гімназія бере активну участь. Потім учасники конференції відвідали майстер-класи з лідерства та активної громадянської позиції  «Позитивне вирішення конфліктів» та «Бути лідером».

Керівник проекту – Лук’янець О.Г.

 

 

 

Новые игры Alawar.